ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві контррозвідка СБУ викрила чиновника "Укроборонпрому" на розголошенні держтаємниці

Директор одного з підприємств допустив до секретних документів співробітника, який не мав на це права.

У Києві контррозвідка СБУ викрила чиновника "Укроборонпрому" на розголошенні держтаємниці
Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки викрили генерального директора одного з підприємств концерну "Укроборонпром" у розголошенні державної таємниці.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що директор залучав підлеглого до роботи з секретними документами, при цьому термін дії допуску до них у нього закінчився.

"Слідчі та оперативники спецслужби встановили, що директор знав про відсутність допуску до державної таємниці у свого заступника з питань режиму. Однак він продовжував давати розпорядження та накладати резолюції для безпосереднього ознайомлення і роботи підлеглого з документами. Вони, зокрема, стосувалися розробки і виробництва засобів захисту інформації для використання військовими в зоні операції Об'єднаних сил", - ідеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження за ч. 1. ст. 328 (розголошення державної таємниці) директору підприємства повідомлено про підозру. Триває слідство.

Нагадаємо, в квітні Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зв'язку з корупційними діями в оборонній сфері шістьом особам, серед яких - колишній заступник міністра оборони та фактичні керівники ТОВ "Оптімумспецдеталь" - компанії-постачальника запчастин підприємствам ДК "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram