ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі за добу збільшилося до 16

Один військовослужбовець отримав поранення.

Число обстрілів на Донбасі за добу збільшилося до 16
Фото: Олена Максименко

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті був поранений один український військовий.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил, застосовуючи штатне озброєння, своєчасно реагували на ворожі провокації і прицільним вогнем по позиціях загарбників придушили їх збройну активність", – йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" захисників Мар'їнки російські найманці тричі обстріляли з гранатометів різних систем, а захисників Старогнатівки – з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. По околицях Широкиного найманці відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Авдіївки – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" противник по два рази обстріляв українські оборонні укріплення поблизу Оріхового й Хутора Вільного, використовуючи 120 мм і 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Поблизу Шумів і двічі біля Луганського агресор застосував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поруч із Кримським ворог вів вогонь із мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а по захисниках Новотошківського – з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

З початку цієї доби бойовики двічі відкривали вогонь.

Нагадаємо, вранці 9 червня в Авдіївці підірвався один з автомобілів колони ЗСУ. У результаті було поранено 10 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram