ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція показала систему відеофіксації дій правоохоронців в ізоляторах Custody Records

Пілотний проєкт уже працює в чотирьох СІЗО.

Поліція показала систему відеофіксації дій правоохоронців в ізоляторах Custody Records
Фото: mvs.gov.ua

У рамках пілотного проєкту для запобігання насильству поліцейських над затриманими, у підрозділах Національної поліції встановлять систему цілодобового контролю за діями правоохоронців.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Відзначається, що система "Custody Records" вже ефективно працює чотирьох ізоляторах тимчасового тримання – у Сарнах, Кропивницькому, Херсоні та Дніпрі. Найближчим часом МВС планує встановити її в усіх підрозділах

Начальник Управління дотримання прав людини Нацполіції Руслан Горяченков уточнив, що пілотний проєкт діятиме в 10 підрозділах Кіровоградської області, а також – в одному відділі в Дніпропетровській області.

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція
"

Система працює два роки, і ми побачили позитивні результати. Вона діє, як на захист поліцейському, так і на захист затриманої особи. Усі дії записуються на відеокамеру, і в будь-який час ми можемо простежити, хто що говорив і робив. з моменту, коли ця система почала працювати, зменшилася кількість помилкових звинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що систему онлайн-реєстрації затриманих осіб збираються ввести у всіх підрозділах Нацполіції. Однією з причин цього стало затримання 25 травня двох поліцейських із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки. У той же день підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram