ГоловнаСуспільствоЖиття

Сімох учасників банди поліцейських з Павлограда заарештували без права застави

Їх підозрюють у скоєнні правопорушень за шістьма статтями.

Сімох учасників банди поліцейських з Павлограда заарештували без права застави
Фото: kobl.gp.gov.ua

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави сімом учасникам банди поліцейських, яка діяла в Павлограді. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Серед затриманих - начальник одного із секторів, четверо оперативників, начальник і заступник начальника Павлоградського відділку поліції.

Правоохоронців підозрюють у вчиненні правопорушень за шістьма статтями - створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, вчинення крадіжок, незаконне поводження зі зброєю, а також незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 4 червня було затримано сімох учасників банди поліцейських з Павлограда.

Протягом 2019-2020 років правоохоронці змушували громадян скоювати злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю тощо), залякуючи та катуючи їх. За скоєння злочинів поліцейські давали постраждалим гроші та наркотичні речовини. Надалі притягували їх до кримінальної відповідальності.

6 червня Павлоградський відділок поліції та його чотири підрозділи розформували

і призначили тимчасове керівництво.

За словами глави МВС Арсена Авакова, розслідування підтвердило співпрацю правоохоронців Павлограда з наркоторговцями та іншими злочинцями. Він зазначив, що йдеться не тільки про Павлоградський відділок поліції, а й про інші правоохоронні органи області.

У зв'язку з цим МВС створило оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи з відпрацювання злочинності в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram