ГоловнаСуспільствоЖиття

Рух міської електрички в Києві частково відновлять з 8 червня

Потяги курсуватимуть в години "пік", а також у суботу і неділю.

Рух міської електрички в Києві частково відновлять з 8 червня
Фото: kievcity.gov.ua

Рух міської електрички у Києві частково відновлять з 8 червня. Про це повідомили в Київпастрансі

"З 8 червня поновлюється рух міських електропоїздів за напрямками "Станція Троєщина - станція Троєщина-2 - станція Почайна" та у зворотному напрямку: "Станція Почайна - станція Троєщина-2 - станція Троєщина", - йдеться у повідомленні.

Потяги курсуватимуть в години "пік", а також у суботу і неділю.

Зазначається, що про відновлення звичайного (кільцевого) руху міських електропоїздів Київське залізничне кільце повідомить додатково.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що міська електричка відновить роботу з 1 червня. У Київпастрансі перенесли дату, оскільки моторвагонне депо "Фастів-1" на час карантину призупиняло роботу і співробітники підприємства не встигли виконати ремонт електропоїздів.

Нагадаємо, міська електричка була створена в 2011 році. Під неї на баланс "Київпастрансу" передали 10 електропоїздів.

У 2019 році "Укрзалізниця" запропонувала повернути міську електричку Києва на свій баланс та інтегрувати її в систему приміських перевезень Kyiv City Express.

Компанія планує провести повне оновлення залізничного приміського сполучення з Києвом і створити якісне приміське залізничне сполучення Київського регіону зі столицею. Міська електричка повинна стати його частиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram