ГоловнаСуспільствоЖиття

"Мінера" мосту Метро в Києві перевели в психлікарню через ризик суїциду

Раніше його заарештували на 60 діб з правом внесення застави.

"Мінера" мосту Метро в Києві перевели в психлікарню через ризик суїциду
Фото: facebook/Artem Shevchenko

Віталія Ткаленка, який був заарештований на 60 діб за неправдиве повідомлення про мінування мосту Метро в Києві, перевели з СІЗО в спеціалізований психіатричний заклад. Про це повідомила прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець, передає УНІАН.

"Вчора відбулося екстрене судове засідання щодо зміни запобіжного заходу, де було ухвалено рішення змінити запобіжний захід з утримання під вартою на поміщення в установу для надання психіатричної допомоги", - розповіла Максимець.

За її словами, згідно з попереднім рішенням суду, Ткаленко повинен був до внесення застави перебувати в СІЗО. Але там його оглянув фельдшер і "виявив схильність до суїциду".

Після цього в СІЗО була викликана "швидка допомога", лікарі якої видали свій висновок, згідно з яким підозрюваному краще перебувати під наглядом лікарів для його власної безпеки, а також безпеки людей, які мали перебувати з ним у камері.

Максимець зазначила, що вже після 16 години в п'ятницю підозрюваний був поміщений в спеціалізовану психіатричну лікарню в Глевасі Київської області, де він буде перебувати до 29 липня. Вона додала, що у разі необхідності запобіжний захід може бути продовжено.

Незабаром має бути проведена психолого-психіатрична експертиза стану підозрюваного.

Нагадаємо, 1 червня 32-річний житель Києва Віталій Ткаленко подзвонив у поліцію із погрозою підірвати міст Метро в Києві. Чоловіка затримали. Зброї або вибухівки у нього не виявили.

Чоловік пояснив свою поведінку тим, що хотів привернути увагу до проблем у його житті.

3 червня суд обрав Ткаленку запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави 315,3 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram