ГоловнаСуспільствоЖиття

Павлоградський відділок поліції, в якому діяла банда поліцейських, розформували

Призначено тимчасове керівництво.

Павлоградський відділок поліції, в якому діяла банда поліцейських, розформували
Фото: kobl.gp.gov.ua

Павлоградський відділок поліції і його чотири підрозділи розформували і призначили тимчасове керівництво. Про це повідомляється на сайті МВС.

Всіх співробітників відділку вивели за штат.

Тимчасовим керівником призначений начальник Департаменту внутрішньої безпеки Ігор Мартищук. Протягом наступних трьох тижнів буде сформована нова команда відділення.

"Крім розформування Павлоградського відділку поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які претендуватимуть на керівні посади, та особи, що проходять за базою внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% особового складу", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Обов'язкову перевірку і переатестацію пройдуть близько 500 співробітників Павлоградського відділку і його чотирьох підрозділів.

Повідомляється також, що МВС створило оперативний штаб, який проведе профілактичні заходи з відпрацювання злочинності в регіоні.

Штаб очолить заступник голови Нацполіції Вадим Троян. Заступник міністра Олександр Гогілашвілі окремо координуватиме питання боротьби з наркозлочинністю в області.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що розслідування підтвердило співпрацю правоохоронців Павлограда з наркоторговцями та іншими злочинцями. За його словами, йдеться не тільки про Павлоградський відділок поліції, а й про інші правоохоронні органи області.

Нагадаємо, 4 червня було затримано сімох учасників банди поліцейських, серед них - начальник Павлоградського відділку поліції. Їх підозрюють у фальсифікації кримінальних проваджень заради статистики, залякуванні і тортурах. Кримінальну справу порушено за шістьма статтями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram