ГоловнаСуспільствоВійна

Окупаційні війська на Донбасі за минулу добу відкривали вогонь 11 разів, поранений один військовий

З початку 9 червня ворожі війська стріляли чотири рази.

Окупаційні війська на Донбасі за минулу добу відкривали вогонь 11 разів, поранений один військовий
Фото: Олена Максименко

За минулу добу в зоні бойових дій на сході України збройні формування Росії 11 разів порушували режим припинення вогню. Було поранений одного українського військового.

Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 і 120 мм, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

Поряд з Новотроїцьким позиції обстріляли з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів. Такі ж гранатомети використовували біля Мар'їнки.

По захисниках Водяного агресор вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберної зброї, по військових біля Богданівки стріляв з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Оріхового двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів і стрілецької зброї. По позиціях поблизу Новолуганського двічі застосовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. По околицях Новоолександрівки стріляли з ручних протитанкових гранатометів.

Біля Хутора Вільного і Травневого окупанти застосовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"Наші військові вчасно і жорстко давали окупаційним підрозділам гідну відсіч. Усі спроби загарбників дестабілізувати ситуацію і надалі отримуватимуть адекватну і неминучу відповідь з боку захисників України", - додали в Міноборони.

За даними розвідки, за 8 червня українські війська ліквідували трьох окупантів.

З початку доби 9 червня окупанти відкривали вогонь чотири рази. По опорних пунктах біля Оріхового використовували міномети калібру 120 мм і гранатомети. Також гранатомети використовували біля Новолуганського і Шумів. Окрім цього, зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли околиці Мар'їнки.

Нагадаємо, що за 7 червня в зоні бойових дій на Донбасі були поранені двоє українських військових. Противник відкривав вогонь вісім разів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram