ГоловнаСуспільствоПодії

Прикордонники затримали велосипедиста, який їхав з Чехії в Казахстан

У чоловіка при собі була лише карта доріг Польщі та змінний одяг.

Прикордонники затримали велосипедиста, який їхав з Чехії в Казахстан
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники Львівського загону затримали за незаконний перетин кордону іноземного велосипедиста, який розповів, що їхав з Чехії в Казахстан.

Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

У неділю прикордонники отримали інформацію від польських колег про можливу спробу незаконного перетину кордону невідомою особою. Незабаром на ділянці відділу "Нісмичі" в Сокальському районі дійсно затримали порушника з велосипедом.

При собі чоловік мав тільки рюкзак зі змінним одягом і карту автомобільних доріг Польщі.

"За словами чоловіка він проживає в Чехії, а незаконно перетнув кордон з Польщі в Україну, тому що збирався потрапити в Казахстан, але навіщо це йому було потрібно, чітко пояснити не зміг. Він розповів, що з Чехії через Польщу до кордону з Україною їхав на велосипеді. Скільки це зайняло часу, не пам'ятає. Яким чином іноземець повинен був подолати 4 тисячі кілометрів на велосипеді і чим харчуватися, невідомо, адже при собі, крім змінного одягу, він нічого не мав. Грошей у велосипедиста теж не було", - сказано в повідомленні.

За незаконний перетин кордону прикордонники притягнули іноземця до адміністративної відповідальності. Після встановлення всіх обставин справи його передадуть польським правоохоронцям.

Нагадаємо, що кордони України з березня закриті на в'їзд для іноземних громадян у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram