ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Ірпеня вийшли на протест під Кабмін

Вони вимагають визнати місто адміністративним центром.

У середу вранці жителі міста Ірпінь вийшли на пікет до будівлі Кабінету Міністрів із вимогою визнати, щоби їхнє місто отримало статус адміністративного центру району.

Ірпінь вважався пріоритетним центром великого району Київщини, до якого повинні увійти Поліський, Іванківський, Вишгородський, Бородянський, Макарівський, Києво-Святошинський райони й міста обласного значення Ірпінь та Буча.

Однак, Міністерство розвитку громад у проєктах майбутніх районів області визначило адмінцентр місто Бучу.

"У Бучі 35 тис. населення, в Ірпені – понад 50 тис. Уся структура в нас знаходиться – суди, міліція. Інфраструктуру треба буде перевезти в Бучу – Радбез, пенсійний фонд. Як мені туди добиратися? Одна маршрутка ходить! Як так, що Ірпінь буде в підпорядкуванні в маленького селища?", – цитує одну з мітингувальниць Telegram-канал PavlovskyNews.

Водночас активісти заявляють, що мер Ірпеня звіз на мітинг бюджетників. Так ірпінський громадський діяч, засновник проєкту "Громадська ініціатива" Олексій Зіневич опублікував фото автобусів, на яких, за його словами, керівництво міста збирало людей до Києва.

Фото: facebook/Олександр Маркушин

Фото: facebook/Олександр Маркушин

Напередодні, 9 червня, у Київській обласній державній адміністрації обговорювали питання про райони, де розглядали відповідність Бородянки, Бучі, Вишгорода й Ірпеня вимогам, що висуваються до майбутнього райцентру.

"Я однаково добре ставлюся до всіх жителів області. Для мене важлива воля громад і дотримання методики. Водночас на сьогодні жоден із населених пунктів не відповідає заявленим критеріям на 100%. Але якщо безпристрасно аналізувати карту Північно-Західного регіону Київської області, то, на мою думку, найбільше під них підпадає Бородянка. Разом із тим, більшість громад хочуть, щоби центр був у Бучі", – заявив в. о. голови Київської ОДА Василь Володін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram