ГоловнаПолітика

Адвокати Порошенка про підозру: гора народила навіть не мишу, а щось на кшталт вірусу

Головань назвав дії генпрокурорки спектаклем для Зеленського.

Адвокати Порошенка про підозру: гора народила навіть не мишу, а щось на кшталт вірусу
Фото: eurosolidarity.org

Адвокати Петра Порошенка вважають необґрунтованою підозру, яку Офіс генерального прокурора намагався вручити їхньому клієнту в середу, 10 червня.

"Це те ж саме провадження, яке «100% прокурор Зеленського» Рябошапка охарактеризував як «юридичний треш»", - сказав адвокат Ігор Головань. Його цитує пресслужба партії Порошенка "Європейська Солідарність".

Він нагадав, що спочатку справу про призначення президентом першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка кваліфікували за ст. 364 Кримінального кодексу. Вона підслідна НАБУ, але розслідування вело Державне бюро розслідувань.

"Потім її якось «підмалювали» і зараз намагаються представити суспільству як підозру п'ятому президенту Петрові Порошенку. Дійсно, вони вже не те, що народили мишу за цей рік політичних переслідувань. Вони народили щось на кшталт вірусу. Звичайно, це за російськими лекалами спектакль для одного глядача - того, який обіцяв п'ятому президентові Петру Порошенку пригоди", - сказав Головань, натякаючи на Зеленського.

За його словами, справа проти Порошенка - це "правовий нігілізм" і "бєспрєдєл",

"Це насправді треш, там нічого немає. Ця справа - це ще один «пиріжок ні з чим». Петро Порошенко вже говорив, що насправді Венедіктова сьогодні підписала підозру не одному, а двом президентам України. Маючи на увазі Зеленського, який безпосередньо втручався в цю ситуацію, зацікавленість у цій ситуації зараз дуже чітко спостерігається", - погодився з ним інший адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора закидає Порошенкові ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання "відверто злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram