ГоловнаПолітика

Зеленський під час візиту до Чернігова зустрівся з кандидатом у міністри освіти Шкарлетом

Студенти Чернігівського університету продемонстрували президенту досягнення в науці та навчанні.

Зеленський під час візиту до Чернігова зустрівся з кандидатом у міністри освіти Шкарлетом
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Чернігівської області зустрівся з кандидатом у міністри освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Він відвідав Національний технологічний університет у Чернігові, ректором якого є Шкарлет. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Президенту продемонстрували верстат для різьблення по дереву, створений в університеті 3D-принтер, і портативне фотоелектричне джерело живлення для військового застосування.

Зеленський відзначив увагою окуляри віртуальної реальності, які використовуються для навчання - за допомогою спеціальної програми можна побачити, що станеться під час тих чи інших дій під час ремонту обладнання.

"Володимир Зеленський запропонував студентам попрацювати і над проєктом електрокара", - йдеться в повідомленні.

Також президент ознайомився з приміщеннями університету і поспостерігав за онлайн-іспитом, який проходив в одній з аудиторій.

Нагадаємо, що профільний комітет Верховної Ради проводить співбесіду з ректором Чернігівського національного технологічного університету Сергієм Шкарлетом, який претендує на посаду міністра освіти і науки.

У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича.

Через добу після появи інформації про кандидатуру Шкарлета на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат в монографії у співавторстві ректора Чернігівського НТУ і кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті стверджує, що в монографії використовувалися цілі блоки тексту, які були оприлюднені на три роки раніше. Водночас посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Під час зустрічі з журналістами 6 червня Володимир Зеленський пояснив, як ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет став кандидатом на посаду міністра освіти і науки. За словами президента, після відмови від призначення голови профільного комітету Верховної Ради Сергія Бабака і ексміністра освіти і науки Ганни Новосад почалися пошуки інших кандидатів. Кандидатура Шкарлета з'явилася на зустрічі з ректорами вишів 2 червня.

Зеленський заявив, що під час візиту до Чернігова буде більше дізнаватися про Шкарлета. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram