ГоловнаПолітика

На Банковій відзвітували про розгортання 4G в Україні

У травні до 4G було підключено 1,2 тис. населених пунктів.

На Банковій відзвітували про розгортання 4G в Україні
Фото: EPA/UPG

У травні до мереж 4G в Україні було підключено 1 тис. 188 пунктів. З них 723 отримали 4G-зв'язок вперше, а в інших з'явилася альтернатива у виборі послуг 4G від різних операторів.

Про це інформує пресслужба президента.

"Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн. Тому я хотів би, щоб ми прискорили темпи якісного покриття нашої країни. Технологічно це, звичайно, складно, але нам потрібно навчитися реагувати на нові виклики, щоб захистити країну від нових потрясінь. Країну треба з'єднати не тільки дорожньою інфраструктурою, а й віртуальною", - цитує президента Володимира Зеленського його пресслужба.

Згідно з повідомленням, всього станом на травень 2020 року зв'язок 4G є в 16 205 населених пунктах. Це 57% від їх загальної кількості.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, зараз базові станції операторів працюють переважно в діапазоні 1800 МГц. Вже в липні вони почнуть розгортання мереж 4G в діапазоні 900 МГц.

"Це дозволить покривати однією базовою станцією більшу територію. Отже, чекаємо на ще швидші темпи розвитку мереж 4G", - сказав міністр.

Нагадаємо, на початку травня президент Зеленський попросив операторів прискорити розширення покриття 4G.

У березні 2020 року мобільні оператори компанії "Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell отримали ліцензії на радіочастотний ресурс у діапазоні 800-900 МГц.

Базові станції діапазону 900 МГц мають більшу дальність дії, порівняно з діапазонами 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволяє охопити зв'язком 4G більшу територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram