ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський попросив операторів прискорити розширення покриття 4G

"Напевно, це складно зробити, але такі інфекції і такі виклики - вони не чекають".

Зеленський попросив операторів прискорити розширення покриття 4G
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у четвер зустрілися з представниками найбільших операторів зв'язку. Як повідомляє пресслужба президента, йшлося про забезпечення зв'язком маленьких містечок, пасажирських поїздів "Укрзалізниці" та доріг.

"Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок, де немає зв'язку. Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка. І не секрет, що на окремих дорогах у людей по пів години немає взагалі ніякого зв'язку. Потрібно міняти це, і міняти якомога швидше", – заявив Зеленський.

Він нагадав, що в липні 2019 року підписав указ про поліпшення мобільного інтернету, і попросив прискорити його виконання.

"Дуже радує статистика за квітень – уперше мобільний широкосмуговий доступ до Інтернету з'явився в 870 населених пунктах, у яких проживає 390 тисяч осіб, а додатковий оператор з'явився ще в 550 пунктах. Це можливо! Рухаймося швидкими темпами й надалі", – зазначив глава держави.

"Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн: ми багато – і ліки, і харчі – замовляємо через інтернет. Тому я хотів би, щоби ми прискорили темпи якісного покриття нашої країни. Я розумію, що технологічно, напевно, це складно зробити, але ви бачите, що такі інфекції й такі виклики – вони не чекають наших із вами планів. Країну треба з'єднати не тільки дорожньою інфраструктурою, а й віртуальною", – заявив президент.

Нагадаємо, що в березні 2020 року мобільні оператори компанії "Київстар", "Vodafone Україна" і "lifecell" отримали ліцензії на радіочастотний ресурс у діапазоні 800–900 МГц.

Базові станції діапазону 900 МГц мають велику дальність дії в порівнянні з діапазонами 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволяє охопити зв'язком 4G велику територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram