ГоловнаЕкономікаДержава

Ми повинні досягти компромісу у встановленні справедливих тарифів на вантажоперевезення, - Криклій

Головна ідея - дозволити надавати перевізникам при підвищенні тарифів прогресивну ставку знижок.

Ми повинні досягти компромісу у встановленні справедливих тарифів на вантажоперевезення, - Криклій
Фото: mtu.gov.ua

Спільними кроками за активної участі бізнесу та всіх зацікавлених сторін Україна має знайти прийнятну модель у встановленні справедливої тарифікації на вантажоперевезення. На цьому наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю “БізнесЦензор”.

«Думаю, що ми знайдемо прийнятну модель. Тільки компаніям потрібно не злитися та не намагатися з допомогою медіа нас атакувати. А приходити, сідати й розмовляти. Адже саме в інтересах найбільших вантажовідправників і перевізників, щоб "Укрзалізниця" працювала ефективно та стабільно», – підкреслив очільник Міністерства.

Він пояснив, що зміна в тарифікації на вантажоперевезення не відбудеться негайно. Головна ідея, яка зараз пропонується – це дозволити надавати перевізникам при підвищенні тарифів прогресивну ставку знижок. Вона залежатиме від обсягів перевезених вантажів і строків передзамовлення перевезень. «Отже, в УЗ з'явиться ліквідність, якою вона зможе правильно розпоряджатися, щоб ефективно працювати. А для вантажовідправника, якщо й передбачатиметься збільшення, то воно буде зовсім символічним. Раніше ж підвищення тарифів відбувалося дуже примітивно. Наприклад, зараз тариф – півтора, а стане два. Усе», – додав Владислав Криклій.

Водночас Міністерство вже ініціювало створення окремого незалежного регулятора, який би займався установкою вищезазначених тарифів. «Відповідний законопроєкт ми вносили до Верховної Ради. Через регламент його нам повернули й зараз ми його перевносимо», – підсумував Владислав Криклій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram