ГоловнаПолітика

Зеленський підтримав ідею привабити туристів скасуванням віз

"Думаю, приїде дуже багато людей, особливо китайців, індійців".

Зеленський підтримав ідею привабити туристів скасуванням віз
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський має намір доручити Міністерству закордонних справ розглянути питання лібералізації візового режиму для низки іноземних держав.

Про це він сказав на зустрічі з представниками туристичної сфери в Кам'янці-Подільському.

Під час спілкування власники туристичного бізнесу закликали Зеленського, з-поміж іншого, створити національну раду з питань розвитку туризму при президенті, знизити ПДВ для готелів і лібералізувати візовий режим з низкою іноземних держав.

"Я не проти створення цієї нацради - майданчика, де ми будемо зобов'язані зібратися і написати три закони або план швидких завдань для уряду, президента, бізнесу... Щодо ПДВ я згоден, але треба поговорити з прем'єром. Залучимо його, пояснимо історію і чому це важливо... З приводу візової лібералізації я дам завдання МЗС, тому що це моя вертикаль. Моя пропозиція - скасувати візи низці країн, які хочуть до нас потрапити", - відповів Президент.

Скасування віз, за його словами, повинне стосуватися насамперед Китаю, арабських країн, Австралії та Нової Зеландії.

"У нас раніше була така політика, що ми дзеркально скасовуємо візи для тієї країни, яка скасовує візи для українців. Зараз, напевно, не той час, тому що нам треба конкурувати за туристів. Тому нам треба скасувати це питання, і я думаю, що приїде дійсно дуже багато людей, особливо китайців, індійців", - сказав Зеленський.

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, своєю чергою, повідомив, що Кабмін на найближчому засіданні має намір розглянути питання зняття обмежень для туристичних груп у складі 10 осіб. За його словами, буде дозволено таку кількість туристів у групі, яка передбачена для перевезення автобусами - до 50 осіб.

Нагадаємо, на час карантину іноземним громадянам заборонено в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram