ГоловнаПолітика

Зеленський переходить на особливий режим роботи через коронавірус у дружини

Коло його спілкування звужується до охорони і найближчих помічників.

Зеленський переходить на особливий режим роботи через коронавірус у дружини
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв'язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени.

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

"Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров'я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов'язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат", - йдеться в повідомленні.

В ОП зазначають, що ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам.

Згідно з ним президент України щодня проходить тестування методами ІФА і ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Також виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони і найближчих помічників.

Винятки з цього протоколу можливі тільки у разі виникнення надзвичайної ситуації, що вимагає негайного реагування з боку глави держави відповідно до його конституційних повноважень.

Раніше повідомлялося, що перша леді Олена Зеленська отримала позитивний результат на коронавірус. Вона почуває себе добре, захворювання проходить безсимптомно.

Зеленська перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім'ї. Президент Володимир Зеленський і діти також пройшли тестування, їхні результати негативні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram