ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У США провели першу операцію з пересадки обох легенів пацієнтці після коронавірусу

За оцінкою медиків, ця операція була єдиним шансом на порятунок.

У США провели першу операцію з пересадки обох легенів пацієнтці після коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У північно-західному меморіальному госпіталі Чикаго повідомили про першу в США успішну трансплантацію обох легенів пацієнтки, яка перехворіла на коронавірус

20-річна дівчина вилікувалася від COVID-19, але її легені були незворотно пошкоджені. Про це повідомили на сторінці "Голосу Америки" у facebook.

Після зниження функції легенів у пацієнтки почали відмовляти печінка і нирки. Близько двох місяців вона перебувала у відділенні інтенсивної терапії, підключеною до апаратів штучної вентиляції легенів і ЕКМО, який насичує кров киснем.

"Пересадка легенів була єдиним шансом на виживання. Операцію зробили на початку червня. За словами лікарів, після трансплантації дівчина йде на поправку", - додали в ЗМІ.

Як пише WTTW, до початку червня легені дівчини мали незворотні наслідки.

"Якби у неї не було пересадки, її б не було серед живих". - повідомила доктор Анкіт Бхарат, керівник грудної хірургії в північно-західній меморіальній лікарні.

Нагадаємо, що США залишаються на першому місці за кількістю хворих на COVID-19 у світі. Кількість підтверджених випадків перевищує 2 млн, летальних випадків - 113 000, одужали - 540 000. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram