ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівська область знову відклала пом'якшення карантину на тиждень

За дві доби у регіоні додалося 250 хворих.

Львівська область знову відклала пом'якшення карантину на тиждень
Фото: loda.gov.ua

Львівська область відклала пом'якшення карантину ще на тиждень, тому що ситуація з COVID-19 не тільки не поліпшується, а навпаки - йде рекордна захворюваність. Про це повідомляється на сайті обласної держадміністрації.

"За дві попередньої доби на Львівщині було зафіксовано понад 250 нових хворих на коронавірус. Це антирекорд, загальний показник інцидентності по області при нормі 12 зараз становить 21,4", - сказав глава області Максим Козицький.

За іншими показниками область відповідає вимогам пом'якшення карантину: завантаженість ліжок в лікарнях - 34,8% при допустимих 50%, а тестування - 27 на 100 тисяч населення при допустимих 12.

"Я розумію, що люди втомилися від карантину, а бізнес щодня терпить нові збитки, але ризикувати здоров'ям жителів області ми не можемо. Економічні втрати від пандемії і карантину зараз передбачити і оцінити важко, але відмова від карантинних заходів може спричинити суттєві людські втрати. Чи готові перевізники, власники фітнес клубів і ресторанів, які щодня пікетують ОДА з вимогою дозволити їм працювати, взяти на себе відповідальність за нових хворих і нові летальні випадки? Думаю, що ні", - сказав Козицький.

Директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис зазначив, що на Львівщині зберігається велика кількість звернень пацієнтів з коронавірусом у стані середньої тяжкості і у важкому стані. Але загалом система охорони здоров'я області справляється з навантаженням.

Наступне засідання, на якому розглянуть можливе ослаблення карантинних заходів, відбудеться 19 червня.

Нагадаємо, що у більшості регіонів України карантин вже майже закінчився. Дозволена робота ресторанів, кафе, готелів і навіть культурних установ. Львівська область наразі не входить до цього переліку.

Влада регіону просила Кабінет Міністрів дозволити трохи послабити карантин, незважаючи на високі показники щодо COVID-19, але її не почули.

На сьогодні у Львові і Львівській області підтверджено понад 2,5 тис. випадків інфікування коронавірусом. З них 598 осіб одужали, 90 - померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram