ГоловнаПолітика

Зеленський змінив голову Запорізької області

Нового губернатора представив перший заступник голови Офісу президента.

Зеленський змінив голову Запорізької області
Боговин (слева) и Трофимов
Фото: 1news.zp.ua

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю призначив Віталія Боговіна головою Запорізької обласної державної адміністрації. Він замінив Віталія Туринка, який був призначений у вересні 2019 року.

Кадрові укази №220/2020 і №221/2020 оприлюднено на сайті президента.

Нового губернатора представив перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов. Разом із ним приїхали віцепрем'єр-міністр, глава Мінцифри Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов і генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Туринок залишається в команді Зеленського й перейде на центральний рівень.

Як повідомляє "Перший запорізький", новий глава Запорізької ОДА повідомив, що збирається продовжувати реалізацію регіональних проєктів програми "Велике будівництво", найперше зайнятися мостами і відновити дороги. Також голова ОДА збирається відновити торішні надходження в бюджет, які знизилися на 50 %, за рахунок інвестицій і повернення бізнесу в регіон. Інші пункти його програми: розвиток туризму, підтримка медичної реформи, регіональна цифровізація, боротьба з наркотиками, рестарт економіки регіону завдяки підтримці малого й середнього бізнесу, а також проведення малої приватизації.

Приїзд силовиків в область пов'язаний із розгулом злочинності. "Боротьба зі злочинністю – це один із показників поліпшення якості життя, який вимагають від нового глави області. Зараз у деяких містах Запорізької області знахабніли бандитські групи. Якщо вони думають, що так триватиме, то це не так", – заявив під час представлення Боговіна міністр внутрішніх справ.

Боговін є співвласником групи компаній BWK Group. Був кандидатом у народні депутати на виборах до парламенту 2019 року. Висувався мажоритарником по 78 округу від партії "Слуга народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram