ГоловнаПолітика

ПЦУ застерегла владу від політичних переслідувань опонентів

Церква заступилася за Порошенка.

ПЦУ застерегла владу від політичних переслідувань опонентів
Фото: LB.ua

Православна церква України застерегла владу від політичних переслідувань своїх опонентів.

Про це йдеться у заяві Київської митрополії ПЦУ у зв'язку з кримінальною справою проти колишнього президента Петра Порошенка.

"Нас як Церкву змушує звертати на себе увагу той факт, що останнім часом наполегливо, особливо в пов'язаних з країною-агресором засобах масової інформації, проводиться думка, що різні обвинувачення, які висувають проти п'ятого президента України П.Порошенка, мають якийсь зв'язок з його роллю як глави держави у сприянні церковному об'єднанню, створенню Православної церкви України і в отриманні нею томосу від Вселенського патріарха", - сказано в ній.

Церква вважає неприпустимою політичну мотивацію в діяльності правоохоронних органів і, зокрема, при порушенні справ проти Порошенка.

"У кожному демократичному суспільстві завжди є різне ставлення до політиків - хтось їх підтримує, хтось - ні. Але аксіомою демократії є те, що політичні симпатії чи антипатії не впливають на правосуддя. Відхід від цієї аксіоми завжди веде до відходу від демократії", - сказано у заяві.

ПЦУ також нагадала, що Росія тільки й чекає внутрішніх конфліктів і "з радістю" використовує їх "на шкоду нашій державі і для досягнення своїх цілей у гібридній війні".

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора повідомив Порошенкові про підозру за ч.4 ст. 27 ч.4 ст.41 ч.4 ст.426-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Порошенко підозрюється в тому, що, перебуваючи на посаді України, в 2018 році шляхом видання "явно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень, а саме - призначення своїм першим заступником Сергія Семочка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram