ГоловнаПолітика

Прокуратура викликала на допит членів правління ПриватБанку

Справа стосується невиконання рішення суду про виплату офшорам Суркісів $250 млн.

Прокуратура викликала на допит членів правління ПриватБанку
Фото: uainfo.org

Члени правління державного ПриватБанку 10 червня отримали повістки на допит в прокуратуру Києва через невиконання рішення суду про виплату офшорним компаніям братів Суркісів понад $250 млн.

Про це повідомила пресслужба банку, інформує "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що повістки були направлені усім членам правління прокурором відділу процесуального керівництва прокуратури Києва Андрієм Столярчуком.

У банку заявили, що повістки оформлені з численними процесуальними порушеннями і датовані "заднім числом" - 27 травня - з вимогою з'явитися в прокуратуру 5 червня.

"Виклик на допит керівництва ПриватБанку за фактами невиконання сумнівних виконавчих проваджень банк розцінює як чергову спробу тиску на банк з боку осіб, пов'язаних з його колишніми власниками", - заявляють у банку.

Нагадаємо, згідно з постановою Печерського районного суду Києва, ПриватБанк повинен виплатити компаніям, пов'язаним з Суркісами, понад 250 млн доларів за депозитними договорами, які були припинені ще у грудні 2016 року. Зобов'язання за цими депозитними договорами обміняли на акції додаткової емісії ПриватБанку при націоналізації (bail in).

У квітні Київський апеляційний суд відхилив скаргу державного виконавця, залишивши чинною постанову судді Печерського райсуду В'ячеслава Підпалого. 28 травня 2020 року у ПриватБанку заявили, що виконавчі провадження за заявами компаній сім'ї Суркісів були відкриті за підробленими документами.

15 червня 2020 року Велика палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом сім'ї Суркісів - про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та про визнання недійсними договорів bail-in.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram