ГоловнаПолітика

Рада прийняла тільки один закон уряду Шмигаля за 100 днів його роботи, - КВУ

Загалом з 5 березня по 11 червня Кабмін подав 39 законопроєктів.

Рада прийняла тільки один закон уряду Шмигаля за 100 днів його роботи, - КВУ
Денис Шмыгаль в Верховной Раде (архив)

У перші 100 днів роботи Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля депутати Верховної Ради прийняли лише один урядовий законопроєкт – про внесення зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

Про це повідомив Комітет виборців України.

Водночас з 5 березня по 11 червня, уряд Шмигаля подав в Раду 39 проєктів законів.

"З огляду на те, що законом став лише один із них, відсоток успішності законодавчої роботи уряду становить 2,5%. Решта пропущені законопроєкти авторства Кабміну продовжують перебувати в Раді. Для порівняння: урядом Олексія Гончарука за перші 100 днів роботи було подано 44 проєкти законів, з них законами стали сім, або 16%", – відзначили у КВУ.

"У період пандемії саме уряд повинен стати ключовим центром розробки законодавчих рішень, адже він має найбільш повну інформацію й може проводити найчіткіші розрахунки. За час пандемії Рада прийняла 22 закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Показово, що парламент приймав законопроєкти авторства народних депутатів, а не уряду. При цьому часто навіть дискусії про законодавчі методи боротьби з COVID-19 відбуватися без залучення Кабінету Міністрів. наприклад, як це відбулося в ситуації з законопроєктами про страхування медиків", – прокоментував глава КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, 4 червня парламент повернув програму дій Кабміну на доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram