ГоловнаЕкономікаДержава

​Шмигаль: уряд очікує зростання української економіки з третього кварталу

Прем'єр вважає ситуацію складною, але "якихось несподіванок» не передбачає.

​Шмигаль: уряд очікує зростання української економіки з третього кварталу
Фото: Youtube / Кабмін

Кабінет Міністрів очікує відновлення зростання економіки з третього кварталу 2020 року. Про це заявив на пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У нас є макропрогнози економіки України від Мінекономіки, МВФ, Світового банку. Всі ці макропрогнози сходяться. Ми очікуємо з третього кварталу зростання економіки України. Природно, що другий квартал провалено через карантин", - сказав прем'єр.

Він назвав економічну ситуацію складною, але, за його словами, уряд не передбачає провалу.

"Ситуація складна, але якихось таких несподіванок, які обваляться і приведуть до якоїсь глобальної катастрофи сьогодні немає. Є дуже складна кризова ситуація, але вона кризова і складна стабільно, тому ми не бачимо сьогодні колапсу або якогось кінця світу або кінця економіки. Спираємося на макропрогноз - і це найважливіше", - зазначив Шмигаль.

Національний банк, в свою чергу, повідомив, що, на його думку, пік коронавірусу вже пройдено.

"За нашими оцінками, падіння української економіки в другому кварталі буде більшим, ніж очікувалося, хоча пік кризи вже пройдено. Тому для якнайшвидшого повернення економіки до зростання необхідні досить рішучі кроки ", - йдеться в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, раніше в МВФ спрогнозували найбільший за 100 років обвал світової економіки через коронавірус. У квітні повідомлялося, що очікувати часткового оздоровлення економіки за кращого сценарію можна в 2021 році.

За допомогою через кризу в МВФ звернулися сто країн. Фонд виділив "дуже істотну" суму в 1 трильйон доларів на боротьбу з коронавірусом, а й цих грошей може виявитися недостатньо. З метою посилення позицій глобальної економіки МВФ запропонував план порятунку.

Пізніше глава МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що світовій економіці знадобиться три роки, щоб відновитися після пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram