ГоловнаЕкономікаФінанси

Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком $250 млн Суркісам

Міністр Малюська заявив, що "зради" немає.

Суд відхилив апеляцію на рішення про виплату ПриватБанком $250 млн Суркісам
Фото: Макс Требухов

Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу державного виконавця, залишивши чинною постанову судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого, якою він зобов'язав державний ПриватБанк виплатити більш ніж $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу банку.

25 лютого суддя Підпалий, вирішуючи питання про роз'яснення ухвали щодо забезпечення позову офшорних компаній Суркісів, розгляд якого зупинено ще в 2017 році, фактично прийняв рішення, яким зобов'язав ПриватБанк виплачувати цим компаніям кошти, які вони розміщували на рахунках кіпрської філії ПриватБанк ще в 2012- 2014 роках, а також відсотки, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитного договору до 17 лютого 2020 року.

Водночас міністр юстиції Денис Малюська прокоментував рішення суду, що "новина про "зраду" базується на неправильному уявленні про причинно-наслідкові зв'язки і юридичні факти".

Він заявив, що 9 лютого 2017 року суд зобов'язав ПриватБанк обслуговувати депозити деяких іноземних компаній без обмежень і за депозитними договорами. 25 лютого 2020 року той самий суд роз'яснив своє попереднє рішення, фактично просто повторивши його суть, а сьогодні суд апеляційної інстанції залишив його без змін.

"Що змінилося за три роки? Практично нічого. Ну точно нічого суттєвого. Де зрада? Де 7 ярдів?" - написав Малюська у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram