ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк заявив про підробку документів у судовому позові з Суркісами

Підписи від імені директорів компаній нібито зроблені іншою особою.

ПриватБанк заявив про підробку документів у судовому позові з Суркісами
Фото: EPA/UPG

ПриватБанк вважає, що виконавчі провадження за заявами компаній сім'ї Суркісів були порушені за підробленими документами.

"Заяви в державну виконавчу службу від імені позивачів Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP підписані нібито керівництвом компаній, однак при зіставленні з іншими документами підписів директорів виникли підозри щодо автентичності", – йдеться в повідомленні ПриватБанку.

Банк замовив почеркознавчу експертизу, яка підтвердила, що підписи від імені директорів компаній зроблені іншою особою.

ПриватБанк звернувся із заявою в державну виконавчу службу про повернення виконавчих документів за заявами цих шести компаній і готує заяву в правоохоронні органи.

Згідно з постановою Печерського районного суду Києва, ПриватБанк має виплатити компаніям, пов'язаним із Суркісами,більше ніж 250 млн доларів за депозитними договорами, які були припинені ще в грудні 2016 року. Зобов'язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії ПриватБанку при націоналізації (bail in).

15 червня 2020 Велика палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом сім'ї Суркісів, а саме про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та про визнання недійсними договорів bail-in.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram