ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розробив програму виходу з економічної кризи

Депутат із монобільшості назвав її "ганьбою і соромом".

Кабмін розробив програму виходу з економічної кризи
Фото: Lb.ua

Кабінет Міністрів за допомогою майже 90 експертних організацій і окремих компаній підготував державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19.

Вона передбачає реалізацію орієнтовно 230 заходів, йдеться на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства.

"Це фактично дорожня карта, сформована за пропозиціями міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів. Ініціативи спрямовані на поліпшення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталого розвитку галузей і боротьбу з безробіттям", – повідомив міністр Ігор Петрашко.

Текст програми, що складаються з трьох розділів, має бути оприлюднений протягом трьох днів.

Через відсутність конкретики Петрашка різко розкритикував один з депутатів від "Слуги народу" Мар'ян Заблоцький.

"Це сором і ганьба. Десять хвилин із листа зачитав один за іншим такі гасла: «Розвиток ринку праці», «Масштабна цифровізація», «Врегулювання трудового законодавства»… Тупо 230 таких пропозицій без пояснень і конкретики. Часто ще й дублюються. Схоже, з одним призначенням ми знову помилилися", – написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, що економіка України на початку 2020 року скотилася в рецесію. За перший квартал вона скоротилася на 1,2%, дані за другий будуть тільки через кілька місяців, але уже зрозуміло, що мова йтиме про масштабний обвал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram