ГоловнаПолітика

В Україні змінили правила прописки

Кабмін розглянув проєкт постанови "Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання".

В Україні змінили правила прописки
Фото: prosvit.net.ua

Кабінет Міністрів розглянув проєкт постанови "Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання". Це рішення опублікував у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

Тепер під час реєстрації неповнолітньої дитини не вимагатимуть документів, що підтверджують право на проживання в житлі за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника.

У разі відсутності цих документів, якщо житло в іпотеку або в довірчій власності, реєстрація місця проживання буде за згодою власника/співвласника житла, наймача або членів його сім'ї (за згодою іпотекотримача або довірчого власника).

Працівник органу реєстрації може перевірити, чи перебуває житло в іпотеці або в довірчій власності, - в Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Також у заяві на реєстрацію місця проживання тепер можна вказувати, що житло перебуває в іпотеці/довірчій власності як спосіб забезпечення виконання зобов'язань.

Фото: @oleksiihoncharenko

Міністр юстиції Денис Малюська, своєю чергою, зазначив, що тепер зареєструвати місце проживання в іпотечній нерухомості стане трохи складніше, тому що потрібен буде дозвіл іпотекотримача (або довірчого власника для довірчої власності).

"Це спростить переведення стягнення на іпотечну нерухомість. Щоправда, іпотек зараз майже немає, тому реформа спрямована радше на майбутнє", - написав він у фейсбуці, коментуючи рішення Кабміну.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Володимир Зеленський ініціював введення електронної реєстрації місця проживання.

У грудні Рада дозволила безхатченкам прописуватися за адресою соціальних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram