ГоловнаЕкономікаДержава

Поточна потужність українських АЕС оновила історичний мінімум через накладені обмеження

На 27 травня на атомних станціях України працюють 10 з 15 енергоблоків.

Поточна потужність українських АЕС оновила історичний мінімум через накладені обмеження
Фото: atom.gov.ua

Тимчасовий виконувач обов'язків голови НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив про історичний мінімум виробництва атомної енергії в Україні на 27 травня.

Про це він написав у фейсбуці.

"Сьогодні обмеження, накладені на нас державою у виробництві електроенергії, впали до історичного мінімуму – 6630 МВт із 9490 МВт, що є в наявності", – пояснив Котін.

Він також зазначив, що не пам'ятає, щоби за останні роки на АЕС довго відкладали ремонти енергоблоків.

"На станціях ніколи не відкладали ремонтів енергоблоків і не користувалися цим, як можливістю «підвищити безпеку». Планові ремонти ми виконували і виконуємо строго за розкладом. Більш того, усі заходи щодо безпеки розписані покроково й зазвичай для їхньої реалізації не треба ні зупиняти енергоблоки, ні виводити їх у резерв. На цей момент ми можемо виконати абсолютно всі детально регламентовані дії щодо підвищення безпеки до 2023 року", – підкреслив Котін.

"Головне – щоби компанію не заганяли в борги, а в нас була можливість заробляти й закривати всі угоди з нашими підрядниками", – додав він. 

Згідно з даними на сайті компанії, на 27 травня на атомних станціях України задіяні 10 з 15 енергоблоків.

Фото: energoatom.com.ua

Нагадаємо, у кінці квітня "Енергоатом" заявив, що зупинить частину своєї потужності заради дорогих "зеленої" й теплової генерації. Повідомлялося, що обмеження стосуються 10 енергоблоків усіх чотирьох АЕС у країні.

19 травня Рада прийняла закон про ядерну безпеку, який розблокує 200 млн євро для "Енергоатому". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram