ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль анонсував програму стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії

Її представлять на засіданні Кабінету Міністрів 27 травня.

Шмигаль анонсував програму стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії
Денис Шмыгаль

На засіданні уряду 27 травня буде представлена програма стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії коронавірусу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Програму створювали у чотири етапи. На першому відбувався збір інформації, за підсумком якого сформували ідейний каркас програми, повідомив прем'єр-міністр.

"Далі ми його систематизували і провели аналіз, де кожна робоча група з фахівців, десятків асоціацій, мозкових центрів, представників середнього і великого бізнесу у своїй сфері напрацювала список ініціатив. На заключному етапі ми відібрали ініціативи на відповідність Конституції України, нормам міжнародного права, принципам чесної конкуренції", – пояснив Шмигаль.

За його словами, у стратегії є комплексна відповідь на всі аспекти кризових явищ в Україні.

"Результат цієї роботи буде доопрацьовано експертним середовищем і поданий до Верховної Ради для подальшої роботи", – підсумував прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, що промислове виробництво в Україні скоротилося в карантинному квітні на 16,2% рік до року й на 12,8% порівняно з березнем. Для порівняння, у березні падіння становило 7,7%, у лютому – 1,5%, у січні – 5,1%. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram