ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком

Три авто з невідомими людьми були помічені біля місця проживання п'ятого президента.

"Європейська Солідарність" заявила про незаконне стеження за Порошенком
eurosolidarity.org

Фракція "Європейська солідарність" заявила про незаконне стеження за своїм лідером, п'ятим президентом України Петром Порошенком. Відповідну заяву зробив співголова фракції Артур Герасимов.

ін оприлюднив фотографії автівок з неіснуючими в базі номерними знаками, які були зафіксовані поблизу помешкання Порошенка, повідомили у пресслужбі фракції.

"Герасимов наголосив, що "ЄС" вимагає від президента Зеленського відповіді на питання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії", - йдеться у повідомленні.

Нардеп додав, що авто Toyota і Volkswagen і мікроавтобус Volkswagen з невідомими людьми, які відмовилися представитися, були помічені 11 червня.

Фото: eurosolidarity.org
"Нномерів, які були на цих машинах, в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття і підтверджує той факт, що за Петром Порошенком ведеться незаконне стеження", - заявив Герасимов.

За його словами, порушення закону щодо Порошенка стали системними.

"Порушення політично вмотивованих справ правоохоронними органами, і незаконні спроби вручення підозр, які ви бачили цього тижня, і незаконне стеження, про яке ми зараз говоримо. І незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції", - перерахував Герасимов.

Нагадаємо, що 10 червня Офіс генпрокурора повідомив Петру Порошенкові про підозру в тому, що він під час свого президентства, у 2018 році, шляхом видання "явно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram