ГоловнаСуспільствоПодії

У Сваляві вандали осквернили меморіал біля Стіни плачу

Кулеба назвав це провокацією для дестабілізації відносин з Угорщиною.

У Сваляві вандали осквернили меморіал біля Стіни плачу
Фото: Голос Карпат

У Сваляві вандали пошкодили меморіал біля Стіни плачу – важливого місця для українських угорців. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Цей акт вандалізму є провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуацію на Закарпатті, хтось хоче перешкодити нам у подоланні суперечок з Угорщиною", – заявив Кулеба.

Міністр закордонних справ висловив надію, що Україна й Угорщина здатні знайти взаємні рішення врегулювання спірних питань без перетину "червоних ліній".

"Українські угорці, як і представники інших національних меншин, є важливою й невіддільною частиною українського суспільства. І я розумію, що вони не менш важливі для Угорщини. Не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорського настроїв в Україні та антиукраїнських настроїв в Угорщині", – зазначив Дмитро Кулеба.

Як пише "Голос Карпат", зловмисники пошкодили панно з інформацією трьома мовами – угорською, українською та німецькою.

"Факти підтверджують, що це могли зробити угорські ненависники", – заявив секретар ради Свалявського меморіального парку Дьордь Дупка.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з'явилися публікації про створення так званого угорського району на Закарпатті. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заперечує ці дані, відзначаючи, що до Берегівському району приєднають Виноградівський, але мови про створення "національного району" немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram