ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі за добу сталося 15 обстрілів, поранений український військовий

Противник знову застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети.

На Донбасі за добу сталося 15 обстрілів, поранений український військовий
Фото: EPA/UPG

За 14 червня озброєні формування Росії на Донбасі 15 разів порушували режим припинення вогню. Унаслідок ворожих обстрілів один військовий отримав поранення, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

По оборонних укріпленнях поруч із Луганським п'ять разів відкривали вогонь із мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів. Поруч і Оріховим і Травневим, а також двічі біля Хутора Вільного окупанти стріляли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Двічі відкривали вогонь по опорних пунктах біля Авдіївки й Кам'янки – ворог застосовував протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю. Зі станкових протитанкових гранатометів загарбники вели вогонь біля Мар'їнки, по військових біля Пісків стріляли зі снайперської зброї.

"Наші захисники для припинення ворожої активності у відповідь рішуче задіяли чергові вогневі методи", – додали в Міноборони.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що в питанні врегулювання на Донбасі українська сторона керується активною наступальною дипломатією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram