ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинув український військовий

Окупанти ведуть обстріли з житлових районів.

На Донбасі загинув український військовий
Фото: Макс Левин

У суботу, 13 червня, збройні формування Росії 15 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, ще двоє - отримали поранення. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Луганського противник застосував артилерійські системи калібру 122 мм, випустивши в бік наших позицій 50 снарядів.

Свою артилерію окупанти розмістили безпосередньо в Калінінському, що на східній околиці Горлівки, поруч з будинками цивільних жителів.

Тричі протягом доби агресор вів вогонь по захисниках Кримського, застосувавши при цьому міномети калібрів 120 мм і 82 мм, станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Аналогічні види мінометів і великокаліберні кулемети російські найманці використали на підступах до Попасної.

Також з мінометів калібру 120 мм ворог відкривав вогонь біля Троїцького і Новозванівки, а по захисниках Пищевика - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч з Катеринівкою противник для обстрілів застосовував міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" опорні пункти українських захисників неподалік Авдіївки, Новотроїцького, Славного, Старогнатівки та Богданівки агресор обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Нагадаємо, 12 червня бойовики на Донбасі порушили режим припинення вогню 12 разів. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram