ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти пообіцяло повернути гроші учасникам пробного ЗНО

Вартість одного тестування становить від 138 до 150 гривень, залежно від регіону.

Міносвіти пообіцяло повернути гроші учасникам пробного ЗНО
Фото: Макс Левин

Міносвіти пообіцяло повернути гроші учасникам пробного зовнішнього оцінювання, яке скасували через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

"За дорученням президента Володимира Зеленського учасникам пробного ЗНО 15 і 17 червня повернуть гроші через неможливість проведення тестування в школах. У зв'язку зі зміною формату Міносвіти і Мінфін готують порядок повернення коштів", - йдеться в повідомленні.

Пробне ЗНО є добровільною та платною послугою, вартість одного тестування становить від 138 до 150 гривень, залежно від регіону.

Детальна інформація про повернення коштів буде розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти після офіційного погодження.

Нагадаємо, у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні Кабмін скасував пробне ЗНО, яке було заплановане на 15 і 17 червня. Тестування можна буде пройти вдома.

На пробне зовнішнє оцінювання з української мови було зареєстровано близько 190 тис. дітей, з інших предметів - 172 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram