ГоловнаСуспільствоЖиття

Дискусій про підвищення пенсійного віку зараз немає, - міністр соцполітики

"Підвищувати пенсійний вік можна тільки тоді, коли підвищиться якість життя громадян".

Дискусій про підвищення пенсійного віку зараз немає, - міністр соцполітики
Фото: Макс Требухов

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що на цей момент питання підвищення пенсійного віку в країні не дискутується.

Про це вона розповіла в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Дискусії щодо підвищення пенсійного віку не ведеться. Більш того, я противник підвищення пенсійного віку", – сказала Лазебна.

Міністр підкреслила, що підвищувати пенсійний вік можна тільки тоді, коли підвищиться якість життя громадян.

На питання, які розглядаються шляхи скорочення дефіциту Пенсійного фонду, вона відповіла, що, перш за все, – легалізація зайнятості.

"Не може бути так, коли в країні мільйони людей отримують зарплати в конвертах, позбавляючи, у першу чергу себе нормального пенсійного забезпечення, і створюючи приховані борги для майбутніх поколінь. Тому нам потрібно навчитися бути свідомими та відповідальними", – заявила Лазебна.

Нагадаємо, раніше голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку в Україні – неминуче.

Президент Володимир Зеленський проти підвищення пенсійного віку. Водночас раніше він анонсував велике зростання пенсій.

У жовтні 2017 року Україна провели пенсійну реформу, яка передбачає підвищення страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році й щорічне поступове підвищення до 35 років до 2028 року. Але вже тоді експерти попереджали, що через кілька років знову потрібно буде проводити пенсійну реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram