ГоловнаКультура

Фонд "Ізоляція" вирішив "зробити заземлення" і повернутися на Донбас

Новим місцем розташування стане місто Соледар у Донецькій області.

Фонд "Ізоляція" вирішив "зробити заземлення" і повернутися на Донбас
Фото: izolyatsia.org

Сьогодні, 9 червня, - шоста річниця з моменту, коли територію фонду "Ізоляція" в Донецьку захопили бойовики "ДНР" і перетворили приміщення фонду на тюрму. "Ізоляція" змушена була переїхати до Києва, але зараз фонд вирішив повернутися на Донбас.

Про це повідомляють на сайті фонду.

"Як і інші переселенці, фонд змінив своє місце проживання і переніс свою роботу до Києва, де ми проводили дослідження, проєкти, організовували резиденції і відкривали виставки як у найвіддаленіших куточках сходу України, так і у світових столицях. Ми продовжили працювати з темою ізоляції, яка через війну набула нових смислів... З нагоди шостої річниці захоплення фонду, яку ми назвали Днем ІЗОЛЯЦІЇ, фонд вирішив зробити заземлення і повернутися на Донбас. Нашим новим місцем розташування стане місто Соледар у Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що звідти фонд працюватиме як з місцевими активістами, так і з міжнародними художниками і дослідниками.

Нагадаємо, "Ізоляція" - це недержавний фонд, відкритий у 2010 році в Донецьку на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. Фонд здійснює свою діяльність у трьох напрямах: спеціальні артпроєкти в діалозі з територією "Ізоляції", освітні програми та проєкти, орієнтовані на активізацію життя спільнот.

Після захоплення будівлі бойовиками в 2014 році фонд переїхав до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram