ГоловнаПолітика

Порошенко вважає амбітними результати онлайн-саміту Євросоюз - Західні Балкани

Україна, за його словами, не повинна відставати в цьому марафоні.

Порошенко вважає амбітними результати онлайн-саміту Євросоюз - Західні Балкани

Саміт «ЄС – Західні Балкани», який відбувся в онлайн-форматі дав чіткі сигнали готовності Євросоюзу до подальшого розвитку, й Україна повинна бути частиною цього процесу. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

"Амбіційні результати онлайн-саміту Євросоюз – Західні Балкани! Тішить і надихає підтвердження європейської перспективи для Західних Балкан та рішення про початок передвступних переговорів із Північною Македонією та Албанією. Адже це чіткі сигнали готовності ЄС до подальшого розвитку й об’єднання континенту, утвердження спільних демократичних цінностей та протидії складним викликам сьогодення.

Вітаю мого друга і справжнього європейського лідера Андрея Пленковича з успішним результатом головування Хорватії в Раді ЄС! Вірю, що в найближче десятиліття всі країни Західних Балкан займуть своє гідне місце в об'єднаній Європі", – зазначив Порошенко.

За його словами, Україна не повинна відставати в цьому Марафоні.

"Сьогодні як ніколи потрібні цілеспрямована та самовіддана робота, високопрофесійна владна команда, взаємодія з громадянським суспільством та креативним відповідальним бізнесом. У її основі – спільні демократичні цінності, стратегічні національні інтереси України, незалежність нашої держави, її безпека та добробут. Наш шлях до успіху – це ефективне впровадження реформ, зміцнення демократичних інститутів та виконання Угоди про асоціацію. Я щиро сповідував ці принципи під час своєї президентської каденції та продовжую активно просувати їх зараз із командою «Європейської Солідарності» та всіма проєвропейськими демократичними українськими політичними силами", – резюмував експрезидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram