ГоловнаПолітика

Комітет Ради поки що не розглядав питання припинення другого етапу медреформи

Засідання з цього питання заплановано на 8 травня.

Комітет Ради поки що не розглядав питання припинення другого етапу медреформи
Ольга Стефанишина
Фото: Голос

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації поки що не розглядав питання призупинення другого етапу реформи охорони здоров'я.

Про це повідомила у фейсбуці членкиня Комітету, депутатка від партії "Голос" Ольга Стефанишина.

"Ще вчора Максим Степанов був готовий розповісти Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування про так званий аудит і про плани «поліпшення» медреформи. А сьогодні в міністра терміново з'явилися більш важливі справи. Ну нічого, ми почекаємо, засідання Комітету з цього питання призначене на 8 травня", - написала вона.

Стефанишина додала, що на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів також не виносили це питання.

"До речі, сьогодні на Кабмін пан Степанов, як і обіцяв Михайло Радуцький, постанову про скасування медреформи не виніс. А ось прем'єр публічно заявив, що медреформу продовжувати треба", - додала нардепка.

Фото: facebook.com/olga.stefanishina

Нагадаємо, що саме голова Комітету разом з міністром охорони здоров'я презентував "поліпшення" реформи. Так, у коментарі LB.ua Радуцький розповів, що всі спеціалізовані та високоспеціалізовані медичні заклади в цьому році отримають історичний бюджет - тобто ті кошти, які вони отримали в 2019 році за субвенцією з державного бюджету. При цьому додатково будуть фінансуватися чотири пакети медпослуг - допомога при інсультах, допомога при інфарктах, екстрена медична допомога і допомога при COVID-19.

Усі інші пакети, за які повинні були отримувати гроші медустанови, будуть впроваджуватися в міру готовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram