ГоловнаПолітика

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі арешт ексглави Вищого госпсуду Татькова

Підозрюваний перебуває за межами України.

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі арешт ексглави Вищого госпсуду Татькова
Виктор Татьков
Фото: Макс Требухов

Сьогодні, 6 травня, колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянула скарги колишнього голови Вищого господарського суду України (2010–2014 роки) Віктора Татькова і його захисника на постанову слідчого судді ВАКС від 12 вересня минулого року про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Відзначається, що за результатами розгляду поданих апеляційних скарг суд залишив їх без задоволення, а рішення слідчого судді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – без змін.

"Зараз підозрюваний перебуває за межами України, після його затримання й не пізніше ніж через 48 годин із моменту його доставки до місця кримінального провадження буде розглянуто питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміна її на інший запобіжний захід", – йдеться в повідомленні.

Рішення набуло чинності з моменту проголошення і є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, у лютому суд залишив у силі арешт 143 об'єктів нерухомості Татькова.

У жовтні 2016 року, після звільнення Татькова, Генпрокуратура повідомила йому й колишньому заступнику голови Вищого госпсуду Артуру Ємельянову підозра в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ. Татьков та Ємельянов – вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри й оселився в Австрії. У 2018 році йому заочно пред'явили нове підозра й оголосили в розшук за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 1 ст. 255 (створення ОЗГ), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 368–2 (незаконне збагачення), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (пособництво в прийнятті суддею неправосудного рішення), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376–1 (втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу.

22 серпня 2019 року ВСП повернув ГПУ подання про заочний арешт Татькова. Однак, повідомлялося, що його екстрадиція неможлива.

У вересні минулого року ВАКС заочно заарештував Татькова. У січні 2020 року повідомлялося, що Генпрокуратура призупинила розслідування проти Татькова, але він знаходиться в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram