ГоловнаПраво

Керівнику "Оптимумспецдеталь" Жукову суд призначив заставу 5 млн гривень

Прокурор просив про заставу 23 млн.

Керівнику "Оптимумспецдеталь" Жукову суд призначив заставу 5 млн гривень
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Віталію Жукову, керівнику "Оптимумспецдеталь", підозрюваному в ухиленні від сплати податків під час постачання запчастин заводу концерну "Укроборонпром".

Пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформує, що ВАКС обрав запобіжний захід одному з організаторів злочинної схеми умисного ухилення від сплати податків на суму 49,342 млн гривень та легалізації цих коштів під час постачання комплектуючих до військової техніки.

Зазначається, що в суді прокурор наполягав на обранні підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 23 млн гривень.

"Однак слідча суддя відмовила в застосуванні до фігуранта справи утримання під вартою і вибрала інший запобіжний захід - а саме заставу в розмірі 5 млн 255 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на підозрюваного покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема, прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді на кожну вимогу. Також він зобов'язаний не відлучатися від місця проживання без дозволу детектива, суду або прокурора, утримуватися від спілкування зі свідками у справі, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Термін дії запобіжного заходу до 3 червня.

Питання про оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram