ГоловнаПраво

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо влади Черкас, яка достроково послабила карантин

Міська влада дозволила роботу магазинів, салонів краси і літніх терас ресторанів.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо влади Черкас, яка достроково послабила карантин
Фото: IPnews

Поліція почала кримінальне провадження щодо міської влади Черкас, яка достроково вирішила послабити карантин у місті. 

Виконком Черкаської міськради дозволив працювати перукарням, салонам краси, об'єктам спортивної інфраструктури, літнім майданчикам кафе, магазинам непродовольчих товарів і меблів, книгарням, ринкам, ярмаркам, паркам, скверам та атракціонам. При цьому в міської влади немає таких повноважень, повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Незважаючи на те, що рішення виконкому суперечить постанові Кабміну, місцева влада відмовилася його скасовувати.

"Таким чином керівництво міськради ігнорує вимоги уряду і свідомо в період пандемії наражає на небезпеку громадян і жителів області. І це при тому, що в Черкаській області зафіксовано 296 випадків захворювання коронавірусом (6 за добу), з них 112 - у Черкасах, дев'ять осіб померли (1 за добу)", - підкреслили в поліції.

Черкаське відділення поліції внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 325 Кримінального кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням. Максимальна санкція статті - від 5 до 8 років позбавлення волі.

Підкреслюють, що в Черкасах поліцейські проводитимуть превентивну роботу серед малого та середнього бізнесу, а в разі ігнорування заборони - притягуватимуть їх до адміністративної відповідальності.

Голова МВС Арсен Аваков у Twitter закликав мера Черкас Анатолія Бондаренка припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

Нагадаємо, дії влади Черкас також засудив голова МОЗ Максим Степанов, який сьогодні прибув туди з візитом. Він повідомив, що в Україні пом'якшуватимуть карантинні заходи тільки з 11 травня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram