ГоловнаПраво

Апеляційна палата ВАКС стягнула з екснардепа Микитася 30 млн застави

Суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді застави 100 мільйонів грн.

Апеляційна палата ВАКС стягнула з екснардепа Микитася 30 млн застави
Фото: maxim-mikitas.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула заставу 30 млн гривень, внесених за колишнього нардепа і експрезидента Державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, якого підозрюють у заволодінні майном Національної гвардії. Про це пишуть "Українські новини".

Також йому залишили чинним запобіжний захід у вигляді застави 100 млн.

"Стягнули 30 млн гривень", - повідомив адвокат підозрюваного Олександр Лисак.

Суд розглядав апеляцію адвокатів Микитася про стягнення 80 млн гривень застави. Своїм рішенням Апеляційна палата скасувала рішення першої інстанції і винесла нове.

Нагадаємо, що Микитась підозрюється у привласненні майна Національної гвардії, з якою "Укрбуд" уклав угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це повинна була отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але в 2016-17 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, виявилася на 81,6 млн грн меншою.

У жовтні 2019 року його взяли під варту із заставою 80 млн гривень, які він сплатив. У квітні ВАКС постановив стягнути гроші до держбюджету у зв'язку з порушенням Микитасем одного із зобов'язань, встановленого йому судом.

Після цього йому призначили новий запобіжний захід у вигляді застави 100 млн гривень, яку він оскаржив.

У САП заявляли, що оскаржать відмову суду посилити запобіжний захід екснардепу Максиму Микитасю, якого підозрюють у заволодінні майном Національної гвардії. Прокуратура вимагала посилення запобіжного заходу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram