ГоловнаПраво

ВАКС постановив призначити Онищенку та його помічниці безкоштовних адвокатів у справі про "газові схеми"

Підготовче засідання не змогли провести через неявку трьох адвокатів.

ВАКС постановив призначити Онищенку та його помічниці безкоштовних адвокатів у справі про "газові схеми"
Фото: jetsettler.ua

Вищий антикорупційний суд доручив призначити безкоштовних адвокатів колишньому народному депутату Олександру Онищенку, якого підозрюють в організації "газових схем", і його помічниці. Про це повідомили на сторінці ВАКС у Facebook.

5 травня у ВАКС мало пройти підготовче засідання по обвинуваченню Онищенка та його спільниці, проте засідання перенесли через неявку трьох захисників.

"Причини неявки колегія суддів визнала неповноважними й доручила Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначити безкоштовних адвокатів двом обвинуваченим", – йдеться в повідомленні.

Наступне засідання заплановано на 10:00 6 травня.

Нагадаємо, що ВАКС дозволив заочно розглядати справу про "газову схему", в організації якої підозрюють Онищенка. Це ж стосується і його помічниці. За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період із січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд гривень на реалізації природного газу. У результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень.

У "газовій схемі" замішані кілька десятків людей. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважаються його мати Інеса Кадирова та бізнесмен Валерій Пісний.

3 грудня 2019 року Онищенка затримали у Німеччині. Пізніше стало відомо, що рішення про екстрадицію він буде чекати під вартою. Після цього він попросив політпритулку в Німеччині.

У лютому ВАКС не зміг провести підготовче засідання у справі Онищенка через неявку його матері, Інеси Кадирової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram