ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ отримали нову партію БТРів, у корпусах яких раніше виявили тріщини

БТРи оснащені кулеметами "Маяк".

Фото: ukroboronprom.com.ua

Збройні сили України отримали нову партію бронетранспортерів БТР-4Е, вироблених Харківським конструкторським бюро з машинобудування (ХКБМ).

Про це повідомляє пресслужба ДК "Укроборонпром".

"Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені OO Морозова (ХКБМ), що входять до складу ДК "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України чергову партію з 5 бронетранспортерів БТР-4Е", - йдеться в повідомленні.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Відзначається, що всі БТР оснащені кулеметами КТ762 виробництва київського державного підприємства "Маяк", який є співвиконавцем контракту.

"Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони і вже відбули у військову частину", - повідомив директор підприємства Яків Морміль.

Фото: ukroboronprom.com.ua

У повідомленні підкреслюється, що підприємство ХКБМ виконало вже 60% державного замовлення. Станом на кінець квітня завод виготовив і передав Міноборони 28 бронетранспортерів з 45, передбачених державним замовленням.

У кінці січня "Укроборонпром" відзвітував про успішні випробування корпусів БТРів, в яких знайшли тріщини.

24 січня комісія Міністерства оборони і представників бюро знайшла недоліки в трьох вироблених ЛКМЗ корпусах. Однак постачальник корпусів назвав тріщини в них невід'ємною частиною технологічного циклу виробництва.

Раніше військовий експерт Сергій Згурець заявив, що ЛКМЗ поставив три перших корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії. Але виявилося, що вони прийшли з браком. Згурець стверджував, нібито нові корпуси неякісно зварені і в них можна знайти "порожнечі під тонким шаром металу, які можуть легко пробити ворожі кулі".

БТР-4 - одна з найкращих серійних українських бойових машин. Він обладнаний німецьким двигуном, скорострільною автоматичною 30-мм гарматою, високоточною ракетною зброєю, цифровою системою управління, наведення, навігації і зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram