ГоловнаСуспільствоЖиття

79% українців готові до продовження карантину ще на місяць, - опитування КМІС

59% - згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно.

79% українців готові до продовження карантину ще на місяць, - опитування КМІС
Фото: Максим Козленко

Переважна більшість населення України готова до продовження карантину. Так, 79% українців готові до продовження карантину у зв'язку з коронавірусом мінімум на 1 місяць, а 59% - згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 22-31 квітня.

Під час дослідження респондентам ставили запитання: "Зараз неможливо передбачити, як буде рости кількість хворих. Можливо, уряду доведеться продовжувати карантин. Протягом якого терміну Ви зможете дотримуватися карантинних заходів?".

79% респондентів заявили, що готові до продовження карантину на місяць, 70% - на термін до двох місяців, 65% - на термін до трьох місяців, а 59% згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно.

15% опитаних заявили, що не дотримуються карантину зараз, в тому числі 11% респондентів відповіли, що не дотримуються карантину, оскільки працюють, а 4% - тому що вважають введені вимоги надмірними.

При цьому жінки дещо більше чоловіків (60% проти 57%) згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно, а 12% чоловіків відповіли, що готові бути на карантині не більш як місяць (серед жінок таку відповідь дали 9%). За іншими параметрами різниця між статями незначна.

Найбільше тих, хто готовий бути на карантині стільки, скільки потрібно, - люди від 60 років і старше (73%), найменше - серед молоді, 18-39 років (53%).

Нагадаємо, на засіданні Кабміну 29 квітня прем'єр заявив, що після 11 травня в країні можуть вводити так званий адаптивний карантин. Раніше Шмигаль повідомляв, що другий, третій або четвертий етапи виходу країни з карантину можуть початися одночасно.

30 квітня президент Володимир Зеленський провів традиційну нараду з представниками Кабміну і головних державних відомств, відповідальних за заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. "Ми ще не подолали коронавірус повністю, але вже повинні думати, як правильно виходити з карантину. Знаю, що цього хочуть всі. І держава повинна забезпечити надійний план повернення до звичайного життя, але з новими правилами безпеки", - підкреслив Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram