ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко про порушників карантину: можна не вірити в загрозу, але потім не треба висувати претензії, що лікарні переповнені

Мер Києва розповів, що "неприємно шокований" кількістю людей без масок, які гуляють по вулиці.

Кличко про порушників карантину: можна не вірити в загрозу, але потім не треба висувати претензії, що лікарні переповнені
Фото: КГГА

Мер Києва Віталій Кличко "неприємно шокований" кількістю людей, які "самі собі скасували карантин".

Про це він заявив на брифінгу.

"Друзі! Я вдячний усім, хто дотримується правил обмежень. А тим, хто ними нехтує, скажу: ви, звичайно, можете не вірити в загрозу вірусу та говорити, що все це – легенди. Але, у такому разі, ви не можете потім висувати претензії, що лікарні переповнені. Що вам не змогли надати допомогу. Що вас не попереджали! А як уберегти людей, якщо вони самі цього не хочуть?! І ще й наражають на небезпеку інших", – сказав Кличко.

Він додав, що "неприємно шокований" кількістю людей, які "самі собі скасували карантин", вийшли на вулиці, нехтуючи правилами безпеки.

"Вчора на Хрещатику гуляло вже багато людей, переважно – без масок. Крім того, з дітьми. А на дорогах такі пробки, тому що все вирішили кудись поїхати", – сказав мер.

Нагадаємо, за минулу добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 60 осіб.

Раніше Кличко озвучив план першого етапу виходу столиці з карантину. Так, за його словами, обмежувальні заходи будуть послаблювати, але не зніматися повністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram