ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з Дудою дії для подолання пандемії коронавірусу

Особливу увагу було приділено механізмам виходу з режиму карантину.

Зеленський обговорив з Дудою дії для подолання пандемії коронавірусу
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначено, що президенти "продовжили координацію дій, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу для громадян обох країн". Особливу увагу було приділено механізмам виходу з режиму карантину та міжнародного співробітництва.

"Знаю про вашу недавню ініціативу щодо активізації співпраці європейських держав для ефективного подолання схожих викликів у майбутньому. Україна готова брати активну участь у підготовці та реалізації скоординованих заходів. Між іншим, ваша пропозиція створити європейський механізм медичної безпеки перегукується з нашою ідеєю міжнародного механізму для подолання наслідків коронавірусу", – заявив Зеленський.

Він подякував Польщі за медичне обладнання, а також за фінансову допомогу з боку Європейського Союзу.

Дуда, своєю чергою, високо оцінив внесок української авіації в транспортування медичних товарів для боротьби з пандемією.

Президент Польщі запевнив у незмінній підтримці європейської та євроатлантичної інтеграції України. Окремо було наголошено на роль представників Збройних сил України в складі командування Литовсько-польсько-української бригади.

Також сторони обговорювали питання співпраці у сфері енергетичної безпеки, зокрема – щодо диверсифікації джерел поставок енергоносіїв і практичної реалізації підписаного в серпні 2019 року тристороннього меморандуму між Україною, Польщею та США.

Зеленський побажав Дуді успіхів в організації виборів у Польщі, перший тур яких призначений на 10 травня. Президенти домовилися продовжувати регулярні контакти.

Нагадаємо, Польща вирішила з 19 квітня почати "повільно розморожувати економіку", зупинену через пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram