ГоловнаПолітика

Порошенко закликає прийняти законопроєкт про страхування медиків на сьогоднішньому засіданні

З моменту реєстрації законопроєкту, за його словами, заразилися ще 600 медпрацівників.

Порошенко закликає прийняти законопроєкт про страхування медиків на сьогоднішньому засіданні
Фото: eurosolidarity.org

Лідер партії "Європейська Солідарність", експрезидент Петро Порошенко закликав парламентські фракції сьогодні на позачерговому засіданні прийняти законопроєкт 3376, який передбачає страхування медичних працівників на випадок захворювання коронавірусом. Під час погоджувальної ради він зазначив, що парламент повинен розглядати тільки найважливіші питання, що стосуються протистояння пандемії і захисту людей, оборони держави та порятунку економіки, повідомляє пресслужба партії.

Захист лікарів, які з початку епідемії становлять п'яту частину всіх хворих, є одним з головних питань, переконаний Петро Порошенко.

"Менш ніж два місяці минуло з появи першого хворого в Україні 3 березня. Сьогодні вже понад 10 400 хворих. І хочу окремо підкреслити, що 2063 з цих хворих - це лікарі.

Ба більше, за останні шість днів медиків захворіло понад 600, 16 лікарів померли", - зазначив Порошенко.

"Ми запропонували 22 квітня законопроєкт, який був зареєстрований і який передбачав забезпечення та визначення обсягів страхування лікарів у разі захворювання і, не дай Боже, на випадок смерті. Так, як ми це зробили в 2014 році, коли застрахували наших воїнів. Підкреслюю: з моменту реєстрації законопроєкту захворіло понад 600 лікарів, які, на жаль, страховки не отримають", - звернув увагу Петро Порошенко.

Він повідомив, що фракція отримала підписні листи щодо проведення позачергового засідання для прийняття закону про страхування медиків, і закликав лідерів інших депутатських фракцій і груп підтримати цю ініціативу.

"Ми отримали підписні листи. Я звертаюся до всіх, хто присутній у цьому залі, до керівників фракцій, ми не тягнемо ковдру на себе, давайте разом підпишемо і проведемо, зокрема, і сьогодні позачергове засідання, яке дозволить розглянути законопроєкт 3376, який уже з травня забезпечить належне страхування лікарів", - закликав лідер "Європейської Солідарності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram