ГоловнаПолітика

"Голос" звертається до НАБУ щодо медичного вантажу "Мрії"

Нардепи підозрюють кілька корупційних правопорушень.

"Голос" звертається до НАБУ щодо медичного вантажу "Мрії"
Фото: president.gov.ua

Фракція "Голос" звертається до Національного антикорупційного бюро України щодо медичного вантажу, який був доставлений в Україну з Китаю літаком "Мрія". Про це повідомив нардеп Андрій Осадчук.

"Я можу підтвердити, що на мою офіційну поштову адресу депутата Верховної Ради надходила комерційна пропозиція з поштової адреси депутата Верховної Ради Гереги з пропозицією купити захисні маски, костюми та інші засоби захисту. Аналогічні пропозиції надходили на адреси інших депутатів фракції "Голос", – повідомив він.

Осадчук заявив, що бачить у цьому корупційне правопорушення, "а саме дії в режимі реального конфлікту інтересів".

"Через це сьогодні ми звертаємося до НАБУ з проханням розслідувати цей інцидент, дати йому правову оцінку та притягнути винних до відповідальності згідно з вимогами законодавства", – зазначив нардеп.

Також Осадчук повідомив, що після аналізу офіційного повідомлення Офісу президента України та посадових осіб фракція бачить ознаки вчинення корупційного правопорушення чиновниками. "А саме – зловживання службовим становищем в інтересах підприємницьких структур, які, очевидно, діють із метою отримання прибутку", – зазначив він.

З цього приводу "Голос" робить ще одне звернення до НАБУ та НАЗК з проханням перевірити всі обставини організації доставки гуманітарного вантажу літаком "Мрія".

Нагадаємо, що 23 квітня літак Ан-225 "Мрія" доставив в Україну рекордний обсяг медичного вантажу. Повідомляли, що прибули 12 мільйонів масок для лікарень та аптечних мереж. Також привезли приблизно 260 тисяч захисних окулярів і більш як 100 тисяч захисних костюмів п'ятого рівня захисту.

У ЗМІ опублікували лист на бланку нардепа і співвласника "Епіцентру" Олександра Гереги, який був адресований мерові Києва Віталію Кличку. У листі пропонувалося купити маски, які були доставлені на "Мрії", у його торговельної мережі.

Кирило Тимошенко заявив, що вантаж "Мрії" був частково гуманітарним, а частково комерційним, тому маски продають в торгових мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram